HallgassMinket

NézzMinket

LássMinket

Budapest Show Kórus

Rólunk

Rövid történet, mely által képet kaphatsz kis csapatunkról.

A Budapest Show Kórus 2008-ban jött létre az amerikai show choir-ök mintájára. Ezek a könnyűzenei együttesek gimnáziumokban működnek, ahol általában az órarend része a heti több ének- és táncpróba. A mi kórusunk kicsit másképp működik, hiszen hetente csak egyszer próbálunk, s a tagjaink különböző gimnáziumokból, egyetemekről vagy éppen munkahelyükről érkeznek a próbára. Amatőr kórus vagyunk a szó legjobb értelmében, hisz nálunk a legtöbb embernek nincs zenei végzettsége, a gyerekkori hangszertanulást vagy kórusba járást leszámítva, mégis imádjuk, amit csinálunk.

A kórus megalapításának ötlete Barna Judit fejéből pattant ki, az interneten talált számos videót nézegetve, ahol igényes kórusfeldolgozásban hangzottak el könnyűzenei dalok. Vajon létre lehet-e hozni Magyarországon is egy ilyen kórust? Van-e erre igénye az énekeseknek, vagy a közönségnek? A választ már az első meghallgatáson megkaptuk, amire rengetegen jelentkeztek – és 2008 tavaszán megalakult a Budapest Show Choir.

A kórus első karnagya Orosz Dóra, a Zeneakadémia szolfézs-karvezetés szakos hallgatója volt. Első „tanévünk” végén nagysikerű koncertet adtunk a Művészetek Palotája Zászlóterében. Műsorunkban ekkor még főleg spirituálék szerepeltek, egy-egy jazz-, musical- és popdallal kiegészülve. Később Réti Kati, az ELTE hallgatója lett a kórus vezetője. 2009-ben a Szent Imre Gimnáziumban tartottuk első zenekaros, két részes karácsonyi koncertünket, immár kicsit színesebb repertoárral. 2010 tavaszától Eőry Krisztina vette át a kórus vezetését, aki jelenleg is a karnagyunk. Időközben a nevünkben az angol choir szót kicseréltük a magyar kórusra, és törekedni kezdtünk arra, hogy magyarul is többet énekeljünk. Igyekszünk a könnyűzene minél több ágazatából megtalálni a nekünk való darabokat, így műsorunkban rendszeresen szerepelnek pop-, rock-, musical-, jazzdalok, gospelek és spirituálék, valamint filmzenék többszólamú feldolgozásai. Terveink szerint egy-egy dal erejéig a „komolyabb” kórusművek is helyet kapnak majd a repertoárban.

2013 nyarán meghívást kaptunk a Muzsika Hídja nevű, amatőr kórusok számára rendezett találkozóra és barátságos versenyre, ahol ezüst díjat nyertünk.

A koreográfiákat 2010 vége óta Eőry Mónika készíti, aki fiatal kora ellenére több táncstílusban is kipróbálta már magát.

Egy kis ízelítő az elmúlt évek eseményeiből:

 • karácsonyi koncertek a Honvéd (régi Stefánia) Művelődési Házban
 • tavaszi nagykoncert Nádor Dávid vendégszereplésével
 • évadnyitó koncertek a budapesti Festetics palota Tükörtermében
 • musical koncert hat meghívott vendég (Nyári Darinka, Sári Évi, Kiss Ernő Zsolt, Puskás Peti, Serbán Attila és Szemenyei János) közreműködésével
 • jótékony célú flashmobokon való részvétel
 • közreműködés Puskás Peti Csillagok és Amíg a tűz ég című dalaiban, illetve a hozzájuk készült klipekben
 • a fenti dallal vendégszereplés a 2012-es Megasztár első élő adásában
 • a Csillagokkal vendégszereplés a 2012-es Megasztár első élő adásában
 • közös koncert a QHarmony holland zenekarral, valamint a Polizeichor Frankfurt német kórussal
 • örömzenélés a zamárdi és szántódi Utcazene Fesztiválon (2011, 2012, 2013)
 • adventi koncertek a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban, az Óbudai Adventen és a Vajdahunyad várában
 • bálok, kórustalálkozók, önálló koncertek
 • részvétel a 2013-as Kórusok Éjszakáján és a Muzsika Hídja Kórusversenyen (ezüst díj)
 • teltházas 5 éves születésnapi koncert a Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Központban, meghívott énekes vendégekkel, régi tagjainkkal és sok meglepetéssel
 • kiadtuk első cd-nket BSK Live! címmel, melyen a koncerteken készült legjobb hangfelvételeink hallhatóak.

…és még rengeteg felkérés vár ránk!

A kórus próbái keddenként fél 7-től 9-ig zajlanak a belvárosban.

Barna Judit vagyok, a Budapest Show Kórus alapítója. A legtöbben Jujunak szólítanak. A kórusban való éneklést akkor szerettem meg igazán, amikor a Szent László Gimnáziumban választani kellett a különböző kötelező modulok közül. A kóruséneklést választottam. Énektanárunk a komolyzenei darabok mellett számos spirituáléval színesítette a repertoárt. Így amikor 2007-ben egyik youtube-os zenehallgatásom közben rátaláltam a show kórus műfajára, ahol viszont csakis könnyűzenét énekelnek, egyből beleszerettem a műfajba. Elhatároztam, hogy ilyen kórus Magyarországra is kell. A Budapest Show Kórus első meghallgatását 2008-ban tartottuk, Kriszti már akkor zsűrizte a jelentkezőket. 2010-ig két vezetőt is megjárt a kórus, mígnem Kriszti át nem vette az irányítást. Régóta ismerjük egymást, ízlésünk hasonló, és úgy gondolom, nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Ő kellett ahhoz, hogy a BSK tényleg jó legyen. Vele, és az általa összerakott profi zenekarral egyre nagyobb sikereket érünk el. Köszönöm neki, hogy lényegében valóra váltotta az álmomat! <3 A kórus legnagyobb ereje a zene mellett abban van, hogy családdá kovácsolódtunk.

2011 őszén létrehoztuk a Budapest Show Kórus Közhasznú Egyesületet, ami szintén azt erősíti, hogy a kórusból a lehető legtöbbet hozzuk ki. Pályázunk és támogatókat keresünk.

A BSK mellett jogot hallgatok és egy ifjúsági centrumban dolgozom. Szabadidőmben sokat járok színházba, moziba és természetesen minden napos program, hogy foglalkozom a kutyámmal. Tervezem, hogy ismét folytatom a zongorázást.

Hetei-Bakó Benedek vagyok, a Budapest Show Kórus karnagya. A 2016-os őszi évadtól kaptam a megtisztelő felkérést arra, hogy a kórus zenei vezetője legyek. Négy éves korom óta zenélek: ekkor szolfézsra jártam, később hegedülni, majd zongorázni tanultam. Karvezetési tanulmányaimat az ELTE BTK Zenei tanszékén végeztem Ének-zene-karvezetés szakon. Egyetemi éveim alatt több kórusnak voltam aktív tagja, mint például a Budapesti Akadémiai Kórustársaság, és a VoiceStation, ahol lehetőségem nyílt olyan nagyszabású projektekben részt venni, mint az Énekel az ország és a Havasi Symphonic Show. Ezen évek alatt még harsonázni is elkezdtem. Mindig is foglalkoztatott az olyan zenei produkciók vezetése, amelyek a zenét és a mozgást együttesen valósítják meg. A Budapest Show Kórusban éppen ezt találtam meg, itt úgy érzem, pontosan azt csinálhatom, amit mindig is szerettem volna. A könnyűzenei repertoárral is nagyon szívesen dolgozom, mivel ez a stílus képes talán a legszélesebb körben eljuttatni a zenélés örömét mind a közönségnek, mind az énekelni vágyóknak. Nagyon nagy öröm számomra ezzel a lelkes csapattal együtt dolgozni.

Kisebb koncertjeinken zongorakísérettel lépünk fel, de évente kétszer a nagykoncerteken egy kiváló zenekar is csatlakozik hozzánk. A 2011-es karácsonyi koncert óta pedig legnagyobb örömünkre három fúvós is velünk zenél.

A zenekar tagjai:

Zenei vezető, zongora: Csák Péter
Gitár: Gyalog Zoltán
Basszusgitár: Farkas Péter (Bubu)
Dob: Földesi Attila

Szaxofon: Erdélyi Péter
Trombita: Sonkovics Lóránd (Sonka)
Harsona: Kiss Bálint/ Szecsődi Balázs

A Kórus!

E-mail: info@bsk.hu

Fellépésekkel kapcsolatban!

E-mail: marketing@bsk.hu

Hetei-Bakó Benedek

» Művészeti vezető

Telefonszám » +36 30 615 97 55

Barna Judit (Juju)

» Alapító

Telefonszám » +36 30 401 12 41

Eőry Mónika

» Koreográfus

Zenekarunk

» Zenekar